el-so-dels-colors-fiore-liao-sandra-gomez-contes

El so dels colors. Poema delicadíssim sobre la ceguesa infantil

Títol: El so dels colors 978-84-937506-3-3
Autor: Jimmy Liao
Il·lustracions: Jimmy Liao
Gènere: Fantasia, poesia visual
Edició: Barbara Fiora Editora, 2001
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: superació personal, història de vida, ceguesa, experiències sensorials

El so dels colors és un relat de poques paraules i moltes emocions.

L’impacte visual es forja en les il·lustracions que són d’una gran força poètica. De tan precioses aclaparen.

Són imatges que s’acompanyen d’un text de frases breus, delicades i un bon xic corprenedores. Narrades en primera persona, evoquen els sentiments i les sensacions d’una noieta que ha perdut la visió fa escassament un any.

Acompanyada d’un bastó i embolcallada de la més fosca de les foscors, ella se submergeix ens el món subterrani del metro. S’hi endinsa a través dels vagons, i inicia un viatge incert i poètic per entre uns paisatges que podrien ser reals i inhòspits, però que esdevenen onírics i hospitalaris. Hi camina bo i cercant la llum que un dia havia perdut.

Jimmy Liao, l’autor i il·lustrador, dóna compte a El so dels colors d’un univers vital ple de llum i d’amor; d’una sensibilitat que traspassa distàncies físiques entre l’artista i els lectors.

L’autor se’ns hi acosta des de les emocions tot generant un corrent d’empatia indeturable envers la noieta.

Però si hagués de donar una o dues raons d’allò més concretes sobre per què un infant hauria de submergir-se en aquesta història de Jimmy Liao diria:

1. mirar les il·lustracions és jugar a fet i amagar amb els detalls i secrets que s’hi amaguen, talment els secrets que amaga la propia vida.

2. la fragilitat aparent de la protagonista contrasta amb l’ús poderós que en fa de la imaginació. Aquest ús meravellós esdevé una oportunitat per adonar-nos que la imaginació és una arma secreta que ens fa forts i ens reconforta.

La imaginació com un espai i un temps d’intimitat i llibertat, plena i il·limitada, en què sentir-se a cobert.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK