critica-el-buit-llenas-contes-vacio-sandra-gomez

El buit i el sentiment de pèrdua

Títol: El buitportada-El-buit-Barbara-Fiore-Anna-Llenas
Autor: Anna Llenas
Il·lustracions: Anna Llenas
Gènere: Educació emocional
Edició: Barbara Fiore Editora, 2016
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: resiliència, pèrdues, superació personal.

El buit és la història de la Júlia, una nena molt feliç que un dia deixa de estar-ho.

Aleshores, un forat buit comença a créixer dins seu. Se li fa gros i més gros. I la Júlia, que no ho entén, busca impulsivament la manera de tapar-lo.

Intenta trobar el tap adequat per a tapar el forat. En prova de diferents, però cap li funciona. On és, doncs, la solució? La nena descobreix que no és pas fora sinó dins d’ella mateixa.

Aquest àlbum preciosament il·lustrat amb l’estil colorista i ric en detalls de l’Anna Llenas, és la història d’un sentiment tan complex d’explicar com de gestionar: la buidor associada al desamor, al desafecte o a la pèrdua.

El llibre planteja amb eficàcia el problema i s’encamina amb encerts cap a la solució:

La Júlia intueix que ha de buscar dins d’ella mateixa i s’explora per a esbrinar què necessita per sentir-se bé.

Connecta amb ella mateixa i comença a construir un món nou ple de vida, d’una vida nova per a compartir.

El viatge de descoberta que fa la Júlia, tot i ser només una nena, no és fàcil. Perquè les angoixes dels infants no són menors que les dels adults. I un llibre com aquest que en parla de manera directa i des de la naturalitat és d’agrair.

Ara bé, per la pròpia naturalesa complicada del sentiment que s’hi aborda em sembla necessari un procés de lectura compartida entre l’adult i l’infant. Sobretot les primeres vegades, i més si l’infant és força petit.

Hi ha llibres que requereixen d’aquest acompanyament. En aquest cas, la lectura i el diàleg posterior són importants per a una bona comprensió del que implica l’esforç de superació de la nena del conte.

Aquest àlbum pot aportar-hi, doncs, una visió optimista i vitalista al sempre difícil camí de confrontació de les adversitats i reptes que ens trobem a la vida.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK