bestiolari-critica-poesia-ressenya-joana-raspall-sandra-gomez

Bestiolari de Joana Raspall. Un recull de poemes esplèndit de Josep Mª Aloy

Títol: Bestiolari de Joana Raspall portada-Bestiolari-Joana-Raspall-Pages
Autor: Josep Maria Aloy
Il·lustracions: Anna Clariana
Gènere: Poesia
Edició: Pagès Editors, 2014
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: animals, emocions, valors positius (alegria, solidaritat, senzillesa)

Bestiolari de Joana Raspall és el recull, a càrrec de Josep Maria Aloy, de tots els poemes d’animals i bestioles que va escriure la poetessa de Sant Feliu de Llobregat. Disposats en ordre alfabètic, els infants poden localitzar amb facilitat els poemes dels seus animals favorits.

Els poemes de Raspall són bells alhora que comprensibles pels infants, els quals s’hi acaben aficionant ràpidament. Em semblen, per tant, un bon recurs pedagògic perquè els més menuts i no tan menuts entrin en contacte amb la bellesa de la poesia.

A més, són una mostra de molts valors positius com la solidaritat, l’esforç, l’alegria, la generositat, la paciència, etc. i que tot llegint-los, els infants poden anar identificant i aprenent.

Destaca l’epíleg que l’autor elabora i hi inclou al final del llibre. Amb el títol Complicitats amb la poesia de Joana Raspall, vindria a ser un mapa de connexions entre la poesia de Raspall, els temes i animals que tracta, i com aquests mateixos són tractats en la poesia d’altres autors.

En aquest sentit, Josep Maria Aloy dóna compte de les similituds, diversos estils i el tractament que s’hi fa dels temes en la poesia infantil publicada al país.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK