ressenya-conte-fiore-elefante-contes-mantega

La pregunta del elefante. Reflexió sobre l’amor per a infants

Títol: La pregunta del elefanteportada-elefante-fiore-contes-mantega.jpeg
Autor: Leen van den Berg
Il·lustracions: Kaatje Vermeire
Gènere: Romanticisme poètic
Edició: Barbara Fiore Editora, 2013
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: amor, empatia, gestió i comunicació de les emocions, descobrir el món.

 

“Como cada año todos se reunieron en lo alto de la colina”, amb aquesta frase comença el conte La pregunta del elefante. Cada any, els habitants d’un món selvàtic i màgic es reuneixen per trobar la resposta a una pregunta difícil.

A la trobada assisteixen animals de diferents espècies, arbres, la mar, el sol, les estrelles, les pedres i, fins i tot, la Blancaneus. Entre tots intenten ajudar l’elefant responent la seva pregunta: com es pot saber si s’estima algú?

Aquesta història emotiva i meravellosa té la gràcia d’iniciar els infants en la reflexió i la presa de consciència sobre què és estimar i sobre com ens sentim les persones en ser estimades i estimant als altres. Escrit per Leen Van Den Berg, el conte és interessant per com presenta l’amor des de la diversitat i el matís, fugint de donar una única visió uniformitzada.

Tots els reunits dalt del turó, un a un, expliquen la seva particular i íntima manera d’estimar i es fa evident que una pedra no pot estimar de la mateixa manera que estimen les estrelles i és diferent, també, a la manera d’estimar-se que tenen els óssos polars.

Les il·lustracions de Kaatje Vermeire desborden delicadesa i sensibilitat en els detalls, textures i barreja de motius i personatges. Altres treballs destacats de Vermeire són La Señora y el Niño (BFE, 2009) i Otar (BFE, 2011)

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK