critica-cine-up-pixar-sandra-gomez-contes-de-mantega

Up i els beneficis de relacionar-se infants i persones grans

Títol: UPUp-pixar-cine-contes-de-mantega
Direcció: Pete Docter
Codirecció: Bob Peterson
Guió: Pete Docter i Bob Peterson
Gènere: Aventures
Edat: Tots els públics
Temàtica: afany de superació, lluita per la felicitat, tenir cura de la gent gran, passió per un somni, amistat, compromís, ecologia.

UP és un film d’animació meravellós en la forma i en el fons, fruit de l’aventura creativa que uneix Pixar i Disney des de fa anys.

Escrita i dirigida per Pete Docter (director i guionista també d’Inside Out (Del revés) i Monstres, S.A.) i Bob Peterson, UP és una història profunda i emocionant sobre els beneficis de les relacions intergeneracionals entre infants i joves i les persones grans.

La pel·lícula planteja com els infants i els avis poden tenir la necessitat de compartir experiències que satisfacin motivacions comunes. I com de l’ajuda mútua entre grans i petits en pot sortir un benefici gratificant.

Un intercanvi intergeneracional al qual els joves i els infants hi aporten entusiasme, coratge i energia creadora, i els avis, experiència vital, prudència i coneixement.

UP és la història de Carl Fredricksen, de 78 anys, que no es resigna a la idea de viure en una residència, aparcat com un moble vell i inútil.

Entristit i cansat a causa de l’assetjament immobiliari que li fa una constructora, decideix prendre-s’ho com una oportunitat.

El protagonista d’UP recupera un vell somni d’infantesa i inicia l’aventura pendent de la seva vida: viatjar a les Cataractes Paradís i fer realitat el desig de l’Ellie, la seva adorable i difunta esposa.

Un viatge per a exploradors intrèpids que havien planificat durant anys, però que no havien pogut realitzar mai.

Només començar el viatge, en Carl tindrà una primera sorpresa: la companyia inesperada d‘en Russell, un jovenet explorador disposat a ajudar les persones grans i aconseguir la darrera insígnia per convertir-se en explorador intrèpid sènior.

A la pel·lícula, Carl i Russel simbolitzen l’esperit de l’aventura i la necessitat d’ajudar-se mútuament en el camí d’aconseguir els seus objectius.

Aquest és l’aprenentatge dels personatges al final del film, que també es veuen sorpresos i satisfets per l’amistat que hi acaben construint.

Això és el que més m’agrada d’aquest llargmetratge, els valors tan importants que transmet als infants i la història tan bonica i divertida que s’hi construeix al voltant d’aquest propòsit.

Valors com la solidaritat, el compromís amb un mateix i amb els altres, el respecte pels animals i la natura, l’amistat i la visió que ofereix sobre la profunda necessitat que tenim els éssers humans de tenir un projecte vital, per petit que sigui, per tal sentir-nos actius i il·lusionats.

Aquest és un missatge important. Potser dels més innovadors que podem donar als infants i joves d’avui.

Perquè els petits o grans projectes duts a terme des de la íntima  passió que ens mou a impulsar-los es vinculen amb l’amor per la vida i amb el sentit que donem a la vida.

Els infants no haurien de créixer aliens a aquesta oportunitat.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK