critica-pinol-edebe-episodi-final-sandra-gomez

Episodi final. Aventures urba-galàctiques

Títol: Episodi finalllibre-episodi-final-pinol-sandra-gomez
Autor: Joan Antoni Martín Piñol
Il·lustracions: Isaac Sánchez
Gènere: Aventures urba-galàctiques
Edició: Edebé, 2012
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: amor, amistat, respecte a la gent gran, superació personal, humor.

 

Episodi final és la fabulosa aventura d’uns avis que volen fugir de la residència. La història, narrada en primer persona des de la mirada fantasiosa del net de la protagonista, una àvia dolça i tendre que es diu Maria, relata les seves peripècies en haver de deixar casa seva per anar a viure a un lloc nou.

La novel·la està farcida de referents de la saga Star Wars i dels còmics d’aventures. Així, la residència es diu Estrella (perquè és tan gran com l’Estrella de la Mort), els infermers amb bata blanca són soldats de l’Imperi o el gos del Joan, un avi de la residència, que es diu Chewi.

Amb aquesta novel·la els infants descobreixen que la vida dels seus avis no és quelcom sense importància. Una vida avorrida.

Ben al contrari del que es pensen, els avis poden tenir una vida plena d’aventures, reptes nous que de vegades poden ser difícils i que han d’afrontar amb valentia, vencent-hi la por, tot i ser persones grans.

Martín Piñol fa arribar aquest missatge tan necessari als infants, amb una mirada sensible, emotiva i brillant que combina tendresa i gran respecte, tot amanit amb un despert sentit de l’humor.

Després de llegir Episodi final, veiem les persones grans com el que són: uns veritables herois.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK