ratatouille-cine-critica-disney-sandra-gomez

Ratatouille i el sentit de la vida

Títol: Ratatouille (2007)untitled
Direcció i guió: Brad Bird
Argument: Jan Pinka Va, Jim Capobianco, Brad Bird
Gènere: Animació; comèdia
Edat: Tots els públics
Temàtica: Superació; amistat; lleialtat; el sentit de la vida; treball en equip; cuina

París. Ciutat de la llum i de l’amor.

Remy, una rata divertida i simpàtica, hi arriba perseguint un somni: convertir-se en el millor xef de França. Però el destí no li ho posa fàcil: la rata es debat entre l’estatus de “rata de claveguera”, al qual la seva família pertany, i una sensibilitat extraordinària per reconèixer el bon gust, la bellesa i la importància de la tradició.

Aquest dilema i la creença de que les rates no poden estar en una cuina, fan que el somni del Remy no sigui quelcom fàcil d’aconseguir.

Per això, Remy valors com la passió, l’esforç, la confiança en un mateix, el coratge i la capacitat per arriscar en un entorn hostil —la cuina on hi treballen persones que odien les rates—.

D’aquí, que el missatge del film sigui “tothom pot cuinar”, una lúcida reflexió al voltant de que si una rata es pot convertir en un cuiner, tothom pot aconseguir un somni per molt difícil que sigui.

Estèticament, la pel·lícula és una meravella de l’animació. Les imatges són d’una bellesa encisadora. El menjar, els atuells de cuina, els ingredients, els plats cuinats, tot es veu bonic i convida a ser mirat i remirat moltes vegades.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK