pantera-rosa-incordio-critica-infantil-contes-creativitat-sandra-gomez co

La pantera rosa, humor de l’absurd per a infants

Fotograma del primer curtmetratge de La pantera rosa, "Incordi rosa".
Fotograma del primer curtmetratge de La pantera rosa, “Incordi rosa”
Títol: Incordi Rosa (1964)
Guió i direcció: Friz Freleng, Hawley
Producció: United Artists
Gènere: Animació
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: humor visual, humor de l’absurd
Incordi Rosa és el primer curtmetratge protagonitzat per la pantera rosa, un personatge inicialment creat per als títols de crèdit de la comèdia de Blake Edwards també titulada La Pantera Rosa.

La pel·lícula gira al voltant d’una pedra preciosa anomenada pantera rosa i Edwards va voler personificar-la en una animació que només havia d’aparèixer en els crèdits del film.

Però l’estètica exitosa del dibuix, el caràcter carismàtic del personatge i la música sensacional de Henri Mancini, que posteriorment va ser nominada als premis Grammy, van elevar l’anècdota a categoria.

L’animaló va passar a tenir una sèrie de curtmetratges que es projectaven al cinema i una sèrie de dibuixos animats a la televisió.

Incordi Rosa és la primera història completa de la Pantera Rosa.

Hi apareix convertida en un paleta que treballa a la construcció i protagonitza un conjunt de gags visuals que giren al voltant d’una mateixa idea: tenyir de rosa les parets, escales, portes, etc., de tot un edifici bo i fent la guitza a l’operari en cap que tot ho pinta de color blau.

Els infants, fins i tot els més petits, gaudiran de valent amb Incordi Rosa i, també, amb tots els capítols de la televisiva La Pantera Rosa.

Xalaran de valent amb l’humor visual i directe, de caràcter universal, i fàcilment entenedor, tot i l’absència de diàlegs.

Historietes en què la pantera juga amb enginy i simpatia les seves habilitats per acabar sortint-se sempre amb la seva.

La creativitat visual i farcida d’efectes sonors, així com l’humor de l’absurd i surrealista, són una font de diversió assegurada per als infants.

Hi descobriran el plaer que produeix l’humor intel·ligent i els obrirà la ment al joc d’associació d’idees fins a l’infinit.

Dit pels seus creadors, La Pantera Rosa reuneix la sofisticació de Cary Grant, l’estil característic de James Dean i la capacitat d’expressió de Buster Keaton, un dels reis del cinema mut.

En els més de 150 capítols animats, la Pantera Rosa només va parlar una vegada. Va ser a l’episodi titulat L’arca rosa (1965) i va dir: “Per què els homes no poden assemblar-se més als animals?”.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK