joao-vaz-de-carvalho-contes-humor-sasandra-gomez-blog

El negoci del senyor Barballarga

El senyor Barballarga ha fet una gran fortuna llogant la seva barba.

-UN CONTE HUMORÍSTIC SOBRE LA CREATIVITAT I L’ENGINY, EXPLICAT AMB PÈLS I SENYALS-

És una barba frondosa, de pèls llargaruts, grisencs i gruixuts, que, qui la lloga, en treu un profit extraordinari.

Conte d'humor sobre la creativitat i la iniciativa pedagògica.
Il·lustració de Joao Vaz de Carvalho

La llista de coses que es poden fer, amb la barba del senyor Barballarga, és més llarga que la barba en sí mateixa. És un catàleg de serveis d’allò més complet, i fa patxoca.

Al cinema, si la pel·lícula és de les que fan plorar a bots i barrals, la barba eixuga les llàgrimes talment com ho faria un mocador de roba o de paper.

Però si la pel·lícula és de riure pels descosits, la barba també eixuga les llàgrimes d’alegria, gràcies a un poder ultraabsorbent únic que no té cap paper de cuina, ni el més absorbent de tots, per molts anuncis que surtin a la televisió i diguin el contrari.

Al camp de futbol, la barba del senyor Barballarga funciona la mar de bé per tapar-s’hi els ulls quan l’equip contrari marca un gol. Un floc de pèls de barba ben espès davant dels ulls no deixa veure la celebració dels jugadors damunt la gespa. I uns quants pèls de barba dins de les orelles tampoc no deixen escoltar els crits de joia i d’alegria de l’afició rival. Sense veure-hi res ni escoltar res, els patiments al camp de futbol s’han acabat, amb la barba del senyor Barballarga.

Vet aquí que el preu del lloguer de la barba sigui més car a les finals dels campionats més importants, com també passa amb el preu de les entrades, les begudes i els entrepans. És normal.

En una cita romàntica, la barba també hi té un paper sensacional. Ben enrotllada com una ensaïmada sobre la calba del pretendent fa les funcions d’una perruca, ben maca i lluent, de les que fan goig i passen desapercebudes. Els llogaters d’aquest servei tenen garantit l’èxit de la cita.

La llista de funcions utilíssimes de la barba és encara més llarga. I quan un que la vol llogar es decideix a contractar-la, el senyor Barballarga camina o s’asseu al seu costat durant tota l’estona, perquè el llogater la tingui ben a la vora. Llavors, només li cal estirar el braç una mica i agafar la barba que penja de la cara del senyor Barballarga i fer-la servir pel que l’hagi de menester.

Vist l’èxit de l’invent, el senyor Barballarga ha decidit ampliar el negoci i, per això, s’ha deixat créixer un bigoti impressionant .

Un moustache llarguíssim i flonjo que es pot usar de coixí durant un viatge en tren, d’esponja per ensabonar-se el cos a la banyera, o gastar-lo com a punt de llibre de pèl natural per a lectors il·lustres i distingits.

Així doncs, amb la barba per un cantó i el bigoti per un altre, el senyor Barballarga ara pot atendre dos llogaters a la vegada. És clar, doncs, que la seva fortuna no pararà de créixer i créixer durant molt de temps.

El cas és que la senyora Barballarga també vol muntar el seu propi negoci. Però, per a disgust seu, ja se sap que el bigoti de les senyores creix escarransit i no dóna pèl per a tant.

Il·lustració de Joao Vaz de Carvalho
Compartir
Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK