joao-vaz-de-carvalho-contes-humor-sasandra-gomez-blog

El negoci del senyor Barballarga

El senyor Barballarga ha fet fortuna llogant la seva barba.

-UN CONTE HUMORÍSTIC SOBRE L’ENGINY, EXPLICAT AMB PÈLS I SENYALS-

Es tracta d’una barba poblada, de pèls llargaruts, grisencs i gruixuts, que qui la lloga en queda d’allò més content.

Conte d'humor sobre la creativitat i la iniciativa pedagògica.
Il·lustració de Joao Vaz de Carvalho

El catàleg de serveis de la barba fa patxoca.

Al cinema, fa la funció d’un mocador ultraabsorbent: si la pel.lícula fa plorar n’hi ha prou de mocar-se el nas amb la barba del senyor Barballarga, a plena satisfacció; però si la pel.lícula és per petar-s’hi de riure, el seu poder atrapallàgrimes sorprendrà de molt.

També és ideal per als espectadors que van al futbol, en especial per als més patidors. La barba és un tapa-ulls sensacional per a no veure els gols de l’equip contrari. Al mateix temps, un floc de pèls de la barba dins de cada orella, són els millors taps per a no sentir-hi les celebracions de l’afició rival.

Mai abans, anar al futbol havia estat menys traumàtic i tan divertit, gràcies a la barba del senyor Barballarga.

I en una cita romàntica, què me’n dieu de l’efecte prodigiós de la barba enrotllada, com una ensaïmada, sobre el cap calb del seu llogater? Doncs que li assegura l’èxit de la cita. En veure la gracil perruca damunt la calba del pretendent, la persona pretesa cau ferida d’amor en un moment.

Vist el bon funcionament del negoci, el senyor Barballarga també s’ha deixat créixer un bigoti sensacional.

Llogant la barba per un cantó i el bigoti per l’altre  es faria el doble de ric en poc temps, va pensar. I així ha estat.

El bigoti del senyor Barballarga és una mata de pèl frondosa, flonja i caragolada en espiral, que es pot llogar per fer de coixí durant un llarg viatge en tren; usar com esponja per ensabonar-se el cos a la banyera; o convertir el bigoti en un punt de llibre de pèl natural, per a lectors il.lustres.

No cal dir que el lloguer de la barba i del bigoti inclou la presència del senyor Barballarga, que camina o s’asseu al costat dels llogaters que li estiren la barba o li tiben el bigoti, segons els van fent servir.

I vet aquí que la senyora Barballarga també ha volgut muntar el seu negoci.

S’ha deixat créixer el bigoti, però no serà tan reeixit. Perquè ja se sap que el bigoti de les senyores surt escarransit i no dóna pèl per a tant. Tot i així, li desitgem bona sort!

Il·lustració de Joao Vaz de Carvalho

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK