embaras-contes-infantils-germanets-familia-habits-saludables-sandra-gomez-faros

Un nom per al meu germà (FAROS)

SINOPSI:

És la història de dos germans amb molta imaginació que esperen l’arribada d’un altre germanet. El conte serveix per explicar als infants els hàbits saludables que ha de seguir una mare per tenir un fill/a sa i fort. És un conte divertit i un bon xic original que tracta la temàtica amb humor. 

-CONTE PUBLICAT AL PORTAL FAROS, L’OBSERVATORI DE LA SALUT DE LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU- 

AQUÍ TENS UN FRAGMENT DEL CONTE:

Il·lustració del Carles Salas
Il·lustració del Carles Salas

Aquesta és la història de l’Inn Singular i el Nèdit Singular, dos germans a qui agradaven coses ben diferents de les que agraden a la majoria de nens i nenes.

Per exemple, els encantava anar a dormir aviat i endreçar l’habitació, el seu menjar favorit era la truita amb l’ou cru per dins, els agradava veure les pel·lícules sense volum i començar a llegir els contes pel final.

Alguns dies es rentaven sense sabó i, d’altres, s’ensabonaven sense aigua; només menjaven gelat si era calent i sopa de lletres si estaven ordenades alfabèticament; els agradava jugar a pilota i penjar-la dalt de les teulades; caminar amb els cordons deslligats i pintar-li les ungles al gat.

Els gustos i les maneres de fer de l’Inn i el Nèdit Singular eren d’allò més originals. Per això, els amics de l’escola no es van sorprendre del nom que els Singular volien posar al seu nou germanet, que ara vivia a la panxa de la mare.

—Es dirà Calci— deia l’Inn, saltant a corda amb un sol peu, a l’hora del pati.

—Calci?— van preguntar-li dues amiguetes, intrigades—. És nom de nen o de nena?— volien saber, mentre miraven com el peuet de l’Inn anava picant a terra.

—El metge li ha dit a la mare que a la panxa hi té un nen— va explicar l’Inn.

—Així, és nom de nen—, van estar d’acord les nenes.

—Calci és com es dirà el meu germà— va mormolar l’Inn, mentre saltava fent girar la corda, gràcilment i canviant de peu.

l·lustració de Carles Salas
Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK