critica-ressenya-contes-hipopotam-banyera-lata-de-sal-sandra-gomez

Un hipopòtam a la banyera! i el plaer de banyar-se amb aigua calenta

Títol: Un hipopòtam a la banyeraportada-hipopotam-banyera-lata-de-sal-critica-sandra-gomez-contes
Autor: Kyoko Matsuoka
Il·lustracions: Akiko Hayashi
Gènere: Quotidianitat fantàstica
Edició: Lata de sal Editorial, 2013
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: higiene personal, hàbits saludables, imaginació, tradicions culturals

Un hipopòtam a la banyera és un àlbum il·lustrat que es va publicar per primera vegada al Japó, l’any 1982, d’on són originàries l’autora i la il·lustradora, actualment, creadores consagrades i de prestigi.

D’aquest àlbum destaca la senzillesa amb què explica la tradició del bany japonès i la importància de sentir-se net i relaxat després un bany plaent d’aigua calenta.

Mako, de 6 anys, narra en primera persona el seu bany en una mena d’invitació per als infants a que es facin responsables de la seva pròpia higiene personal.

Comença banyant-se amb el seu aneguet Pukka: “Tot i que estigui sol, m’ensabono molt bé amb la tovallola i em frego el cos successivament pels braços, les espatlles, el pit i la panxa. En Pukka no s’ensabona el cos, només juga a submergir-se. Glu… glu… glu…”.

Tot seguit, la banyera esdevé un element màgic d’on surten, com si es tractés del barret de copa d’un mag, un munt d’animals cada vegada més grans i sorprenents.

Primer, una tortuga que s’ha perdut, després dos pingüins bessons, a continuació una foca, i seguidament un hipopòtam i una balena enorme.

La fantasia converteix el bany del Mako en una experiència lúdica increïble i a través del joc imaginari del protagonista, els infants aprenen les parts del cos, l’hàbit saludable de la higiene, i la tradició del bany al Japó: en els crèdits finals, s’inclou informació addicional sobre com n’és de diferent el bany al Japó.

Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK