lanenaquevoliacarbo-baula-conte-ressenya-nadal-sandra-gomez

La nena que volia carbó i el regal de reis que no vol ningú

Títol: La nena que volia carbólanenaquevoliacarbo-portada-baula-conte-ressenya-sandra-gomez
Text i il·lustracions: Cristina Sardà
Gènere: conte il·lustrat
Edició: Baula
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: la nit de Reis, iniciativa, creativitat

La Gemma és una nena que demana carbó als Reis. Decideix que la mala fama d’aquest mineral, tanta com per ser considerat un càstig per als nens que es porten malament, és injustificada.

Per a la Gemma, el carbó és un regal fantàstic. Serveix per a dibuixar i té moltes altres utilitats ben importants. 

Però, és clar, aconseguir que els Reis li portin carbó la nit més màgica de l’any tampoc no serà cosa fàcil: haurà de tenir un comportament certament desagradable. 

S’hi haurà d’esforçar molt i dur a terme un bon grapat de malifetes quan només queden sis dies per a l’arribada de ses majestats. 

Pot haver-hi un plantejament més excitant per a un infant que un conte farcit de malifetes d’allò més esbojarrades? 

La nena que volia carbó és un conte que trenca tòpics i capgira conceptes: què passaria si una criatura volgués trobar-se amb una muntanya de carbó l’endemà de la nit de Reis? Quin mal comportament la faria mereixedora d’aquest estrambòtic regal? 

Aquest plantejament un bon xic divertit ens porta una història original. Ens desperta tot l’interès per a conèixer la seva protagonista singular, la Gemma, i l’aventura que s’hi esdevindrà.

Perquè per moltes trapelleries que inventi la Gemma, que és bona nena de mena, tot li sortirà malament. És a dir, no aconseguirà fer la punyeta a ningú amb les seves pilleries ja que no tindran les conseqüències desitjades. 

Tot i així, finalment, els Reis Mags de l’Orient complauran la Gemma. Perquè ja se sap que, poc o molt, aquests homenets màgics acaben fent feliços tots, tots els infants.

La nena que volia carbó, escrit i il·lustrat per la Cristina Sardà, ens convida a reflexionar sobre la importància de tenir cura de les il·lusions dels infants.

Fins i tot quan els seus desitjos s’escapen de la comprensió dels adults. 

La fantasia dels nens rutlla al marge i en un món paral·lel al món dels grans. Rauen immersos en un imaginari construït en coherència des de i per a la seva lògica.

Respectant aquest hàbitat de joc i tendresa, els grans els acompanyem en el camí de crear la pròpia identitat, d’allò que els mou a ser qui són i a fer el que fan.   

Àlbum il·lustrat recomanat en col·laboració amb la llibreria A peu de pàgina.
Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK