Faros-contes-educacioemocional-escola-sandra-gomez

La dutxa de la Srta. Laura Escric (FAROS)

SINOPSI:

La classe de sisè de l’escola dels Somiatruites és molt conflictiva i cap mestre vol fer-hi classe. Quan una mestra nova i amb poca experiència arriba a l’escola, tothom pensa que durarà ben poc al cap davant del grup de sisè, però estan molt equivocats. La Srta. Laura Escric demostra una bona gestió emocional és quelcom important en el procés de resolució de conflictes.

-CONTE PUBLICAT AL PORTAL FAROS, L’OBSERVATORI DE LA SALUT DE LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU- 

 

AQUÍ TENS UN FRAGMENT DEL CONTE:

Els de sisè de l’escola dels Somiatruites era una classe molt difícil. Els mestres els anomenaven els “indomables”.

Il·lustració de Guillem Escriche
Il·lustració de Guillem Escriche

Aquelles criatures cridaven sense parar, es llançaven papers, gomes d’esborrar, carpetes i enciclopèdies, i els mestres acabaven afònics i, de vegades, fins i tot, castigats de cara a la paret.

La classe de sisè dels Somiatruites era el món al revés.

Només un mestre s’atrevia amb els “indomables”. Era el Sr. Estrict. Havia après a fer de mestre durant els anys que havia estat soldat a l’exèrcit. Era un home amb una cara molt amarga. Tenia un rostre de pedra. No reia mai. No pestanyejava. No tenia amics, ni en volia.

Quan els “indomables” van fer el borinot a la classe, van descobrir que les ordres del Sr. Estrict no feien gràcia.

—Sr. Pau!— va cridar, un dia, el Sr. Estrict amb veu de tro a un nen que es deia Pau, i que no callava mai—. Calli d’una vegada o el castigaré a fer cinquanta voltes al pati!

—Però si està plovent i el pati està inundat!— va respondre el Pau, que veia una cascada de pluja caient del cel, a través de la finestra de la classe.

—A mi no em replica ningú! Surti ara mateix a córrer al pati!— va ordenar el mestre donant un cop de puny damunt la taula. Tots els nens i nenes es van sobresaltar de cop, aixecant el cul de la cadira més d’un pam.

El Pau va sortir de la classe caminant a poc a poc. Al pati, es va posar a córrer sota aquell diluvi impossible d’aigua. Va fer les cinquanta voltes al pati mullant-se, ni una menys. Els companys se’l miraven des de darrera dels finestrals, en silenci.

Quan va acabar, en Pau era completament xop, tenia els llavis morats i tremolava compulsivament de fred. Allò va impactar els “indomables”.

Els dies següents, en Pau es va quedar a casa per culpa d’un refredat descomunal, i el Sr. Estrict va ser apartat de la classe de sisè.

l·lustració de Guillem Escriche
Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK