chehere-contes-magics-infantils-sandra-gomez

El circ ambulant

No hi ha circ més màgic que el circ ambulant de la família Zampano.  

Art de Laurent Chéhère
Art de Laurent Chéhère

Quan acaba la darrera funció, els cables de la lona es desenganxen de terra i l’envelat salpa suament enlairant-se cel amunt com un globus aerostàtic, amb destinació al poble següent o a la ciutat següent.

Les nenes i els nens de cada lloc esperen impacients l’arribada del fabulós circ ambulant un dia d’aquesta primavera.

Elefants funambulistes; mones que reciten la taula de multiplicació; zebres amb les franges dels colors de l’arc de Sant Martí i pallassos amb sabates grosses, de la mida d’un transatlàntic, fan les delícies de grans i petits.

Mentre el circ no arriba, els infants vigilen el cel mirant per les finestres de l’escola i, de nit, ajaguts al llit, a l’hora de dormir, el darrer pensament del dia és pel circ ambulant Zampano, que viatja pel cel tot bressolant-se dolçament.

Quan els nens dormen, les persones grans deixen de dissimular la impaciència.

Aleshores, col·lapsen la centraleta de telèfons del Servei Meteorològic per saber si, d’una vegada per totes, ja s’hi albira l’arribada del circ ambulant i sortir corrents a comprar-hi les entrades.

Fotografia de Laurent Chéhère
Compartir
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Uneix-te al poder de la creativitat i de l'educació emocional
Subscriu-te al blog de Contes de Mantega per estar al dia de tots els nostres posts.

Qui és Sandra Gómez Rey

Sandra Gómez ReySóc docent especialista en el disseny de processos educatius-creatius. La meva missió és ajudar a infants i adults a gaudir de la seva creativitat, a desenvolupar-la i canalitzar-la bo i generant idees que posseeixin valor. Considero que totes les persones som creatives quan no tenim por d'equivocar-nos i ens endinsem en allò que ens agrada ser i fer. Trobant el mitjà per expressar-nos ens vinculem a la vida d'una manera meravellosa, al nostre sentit de la vida.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK